ForsidenOm projektetBilletterKontakt

Initiativtageren, musikeren og psykologen Gert Barslund har i tæt samarbejde med Rehabiliteringscenter For Torturofre, ønsket at sætte fokus på, hvordan det er at leve som flygtning med de traumer der følger efter krig og flugt. Med projektet "FLYGTNINGESTEMMER" fortæller flygtninge fra Bosnien, Syrien, Iran og Irak hver deres historie gennem sange, der fortolkes af en lang række danske frivillige musikere, der gir et musisk udtryk på den enkelte flygtnings egen historie.

 


Herunder er det muligt at downloade pressemeddelelse samt billede af cover. Har du ønsker til andet materiale eller uddybende forklaring kan du klikke på kontakt.

 

"Jeg har ikke oplevet noget så meningsfyldt i de sidste 20 år som tilblivelsen af dette projekt" udtaler en af de medvirkende flygtninge, der tidligere har været udsat for frygtelig tortur under flere fængslinger og oplevet talrige smertelige krigsoplevelser. De 12 sange handler blandt andet om hemmelig fængsling, tab af venner i krig, tortur, flugt, traumer, håb og menneskelighed. Med hjælp fra kunstnere og producere ligger et helt album nu klar til udgivelse, og projektet føres også ud live, i første omgang på årets Spot Festival, hvor musikerorganisationen ROSA støtter op om initiativet.

De medvirkende sangere er Julie Maria, Sara Grabow, Ida Gard, Freya, Tue West, Julie Berthelsen, Søs Fenger, Sys Bjerre, Bryan Rice, Jonas Rendbo, Frederik Vedersøe (The Eclectic Moniker) og Steffen Westmark (The Blue Van). Producerne bag albummet er Kasper Falkenberg, Tore Nissen, Boe Larsen, Jonas Krag, Jacob Andersson og Per Lange.